About

Jom Jadi Kawan!!

Friday, 19 August 2011

Cara Menghilangkan Sedu Pada Bulan Puasa



Salam,






Aku nak share dengan korang apa yang aku baru tau pagi ni mungkin ada antara kita yang dah tau petua ni.. 


Cara nak hilangkan sedu di bulan puasa. Selalu kalau kita sedu pada hari biasa kita boleh minum air untuk hilangkan sedu. Betul tak?


Tapi bagaimana pula kalau bulan puasa? Nak minum air jugak ke?


1. Koyakkan kertas yang tidak digunakan dalam bentuk yang kecil (sebesar kuku jari ibu pun dah memadai)


2. Lekatkan kertas tu di tengah-tengah dahi korang (aku lekat guna air liur je) 


3. Masa tengah lekatkan kertas tu pastikan korang baca Al-Fatihah sekali dan berselawat 3 kali.


4. Biarkan kertas itu melekat di dahi korang. 


Insyallah ianya berkesan, kita cuma ikhtiar Allah yang sembuhkan.


nota busuk : sedu aku baru je hilang nih..



6 comments:

  1. Itu petua org lama..Orang baru bukan tau..:)
    Yang peting baca al-fatihah dan selawat...

    ReplyDelete
  2. tq bro bg petua ni.
    mak gua pun pakai petua ni dulu.

    Suka ngeri?
    Jom ke http://corn-cake-69.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Hehe. Pernah dgr la jugak tapi pakai kapas. Before tu celup ngan air sket then tepek kat dahi. :D

    Thanks for sharing. ada satu lagi, ni member yang ajar. angkat tangan kari, lama2 dia hilang. xtau la mujarab ke x. keh3x

    ReplyDelete
  4. Hehe. Pernah dgr la jugak tapi pakai kapas. Before tu celup ngan air sket then tepek kat dahi. :D

    Thanks for sharing. ada satu lagi, ni member yang ajar. angkat tangan kiri, lama2 dia hilang. xtau la mujarab ke x. keh3x

    ReplyDelete
  5. Yker? Ade lagi satu cara..
    Tido then bila bagun dia hilang..Hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...